Το DNA και το λοιπό γενετικό υλικό της Αμφίπολης μπορεί να συγκριθεί με ανάλογο υλικό από τους τάφους της Βεργίνας, αλλά και υλικό τράπεζες δεδομένων στην Αίγυπτο και σε άλλες χώρες της Ασίας.
Ελληνικό αυτοκίνητο υδρογόνου καίει 1 λίτρο κάθε 450χλμ
Μια ομάδα προπτυχιακών και μεταπτυχια- κών φοιτητών του Πολυτεχνείου Κρήτης κατασκεύασε αυτοκίνητο υδρογόνου που είναι μάλιστα έτοιμο να βγει στην αγορά,
ΑΜΦΙΠΟΛH-«ΓΙΑΤΙ δεν μας λένε την ΑΛΗΘΕΙΑ για τον ΣΚΕΛΕΤΟ;»
Ο Αρχαιολόγος και εκδότης του Περιοδικού «ΙΧΩΡ» , μιλάει για την τελευταία μεγάλη ανακάλυψη του σκελετού στην Αμφίπολη και σχολιάζει τα δεδομένα. Σε αυτό το βίντεο αποδεικνύει πόσο εύκολο θα ήταν
Ο επίσκοπος από τα Μύρα της Λυκίας και το συνονθύλευμα μύθων από διαφορετικές εποχές και περιοχές του κόσμου που διαμόρφωσαν την εικόνα του ασπρομάλλη γενειοφόρου με τα κόκκινα………..
Τα Ανθεστήρια στην αρχαιότητα ήταν Ιωνική Γιορτή προς τιμή του Θεού Διόνυσου και γιορτάζονταν κυρίως στην Αθήνα, κατά το μήνα Ανθεστηρίωνα (τέλος Φεβρουαρίου - αρχές Μαρτίου)….….…………
Αυτό το μεταλλείο βρίσκεται λίγο πιο έξω από την κατοικημένη περιοχή του χωριού. Σήμερα στο σημείο εξαγωγής του μεταλλεύματος έχει δημιουργηθεί ένας μεγάλος κρατήρας οποίος, με πρωτοβουλία του Κοινοτικού Συμβουλίου, έχει γεμίσει με όμβρια ύδατα.
Από το 1926 μέχρι και το 1974 πολλοί Κύπριοι έβρισκαν δουλειά στα μεταλλεία. Τα μεταλλεύματα χαλκού, αμιάντου, σιδηροπυρίτη και χρυσού εξάγονταν για αυτό το λόγο χρειαζόταν εργατικό δυναμικό για την εξόρυξη τους
Ο Μουτουλλάς είναι χωριό της επαρχίας Λευκωσίας και ανήκει στην γεωγραφική περιφέρεια της Μαραθάσας. Έχει υψόμετρο 800 μέτρων. Τα σύνορα του Μουτουλλά είναι: στα βόρεια Καλοπαναγιώτης……………..
O θρύλος λέει πως 3 ενετικά καράβια μετέφεραν τα κειμήλια από την Αγία τράπεζα της Αγίας Σοφίας, που βυθίστηκε στα νερά του Βοσπόρου στην περιοχή του Μαρμαρά.
Τον Νοέμβριο του 2003 ομάδα αστρονόμων ανακάλυψαν ένα μεγάλο παγωμένο βράχο στις εσχατιές του ηλιακού μας συστήματος, πολύ πιο μακριά από τον Πλούτωνα.
Στην κοινότητα, την περίοδο 1956-1973, παράλληλα με το μεταλλείο Αλεστός, λειτουργούσε και το μεταλλείο Μεμί στα βορειοδυτικά του χωριού.
Αυτό το μεταλλείο βρίσκεται λίγο πιο έξω από την κατοικημένη περιοχή του χωριού. Σήμερα στο σημείο εξαγωγής του μεταλλεύματος έχει δημιουργηθεί ένας μεγάλος κρατήρας οποίος, με πρωτοβουλία του Κοινοτικού Συμβουλίου, έχει γεμίσει με όμβρια ύδατα. Το αποτέλεσμα που δημιουργήθηκε είναι υπέροχο. Ανάμεσα στα βουνά δεσπόζει μια ιδιόμορφη λίμνη.
Τα νερά της εν λόγω λίμνης, εξαιτίας της ύπαρξης κράματος χαλκού στον πυθμένα της , αλλάζουν χρώμα ανάλογα με την εποχή. Από σκούρο πράσινο τον χειμώνα , μεταβάλλονται στο βαθύ μπλε του ωκεανού την άνοιξη, για να ξεθωριάσουν ελαφρώς το καλοκαιράκι , έτσι που στις όχθες να παίρνουν το υπέροχο τιρκουάζ των καταγάλανων θαλασσών. Ενώ το φθινόπωρο, βρίσκει τα νερά τελείως αλλαγμένα, με ένα ανοιχτόχρωμο πράσινο να ετοιμάζονται να υποδεχθούν και πάλι το χειμωνιάτικο πράσινο των δασών.
Το μετάλλευμα δεν έχει αλλοιώσει την ποιότητα του νερού και έτσι αύτη τη στιγμή έχει καταστεί ένας υγιής βιότοπος με διάφορα είδη πάπιων.